Etiopien

Nye menigheder i Jinka-området
Jinka-området har de senere år oplevet en stor åndelig vækkelse. Mange nye kommer til tro og bliver døbt.

Oplæring af de mange nye kristne er en stor udfordring. Alle kommer igennem et dåbskursus over et halvt år i den lokale menighed, hvor frivillige evangelister underviser dem.

Her lærer de noget, der ligner Luthers lille Katekismus, de mest almindelige beregninger fra Bibelen og noget om det kristne liv.

Lokale evangelister tager også på besøg i mange af de nye menigheder for at prædike og opmuntre de kristne. LM vil i nogle år have særlig fokus på dette arbejde og støtter det økonomisk.

Mission i Etiopien

I Etiopien arbejder LM sammen med Etiopiens evangelisk-lutherske kirke, Mekane Yesus Kirken (EECMY), og det norske missionsselskab Norsk Luthersk Misjonssamband.

EECMY er den hurtigst voksende lutherske kirke i verden med omkring 300.000 nye medlemmer om året. Ifølge statistikken tæller EECMY over 5 millioner kristne.

Bibelskole
Bibelskolen i Jinka er meget betydningsfuld for oplæringen af evangelister og menighedsledere for et større område i Syd-Etiopien. 15-20 studenter går på bibelskole i ni måneder og får grundlæggende kristendomsoplæring.

De har mulighed for at læse videre på andet års bibelskole i Arba Minch 250 km borte.

I Hawassa ligger Tabor Evangelical College. I 2005 begyndte en bibelskole her. Skolen er en 2. års overbygning for alle i Sydetiopien, der har gået på en et-årig distriktsbibelskole.

Hospitalsarbejde i Jinka
Jinka Hospital yder livsvigtig behandling til patienter fra et meget stort opland. I de seneste par år er små sundhedskliinikker opført i yderdistrikterne, men for mange patienter er hospitalet i Jinka det nærmeste egentlige hospital, selvom det måske ligger 100-200 km borte.

Hospitalet har daglig kontakt til mennesker, som kommer fra fjernere liggende stammer, hvor evangeliet har lydt meget sparsomt eller slet ikke.

Fakta om Etiopien:
Hovedstad er Addis Abeba

Areal          1.127.000 km2 (22 gange DK)

Klima         Tropisk
Befolkning 77 mil.
Sprog         Amharisk (officielle), stammesprog
Religion     Muslimer: 33%, Ortodokse kristne: 51%,
                   evangeliske kristne og andre: 16%

Styreform Forbundsepublik
Valuta        Birr (8,96 birr per USD)